Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 september, 2022 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 7 september, 2022 - 07:47
  • Finlands Unescokommissions generalsekreterare Zabrina Holmström

Flygande start för Åland i Unesco

I och med det associerade medlemskapet i Unesco har Åland nu fått sin första riktiga plattform för att höras internationellt.

Det säger Ålands landskapsantikvarie och även generalsekreteraren för Ålands Unescomedlemskap, Viveka Löndahl.
- Detta är nog faktiskt Ålands första arena på det här sättet, där vårt lantråd och minister kan gå upp och säga till världen vad som står på vår agenda, säger hon.

Medlemskapet fick en flygande start när det årliga nordiska Unescomötet förlades till Mariehamn. Unesco är en av Förenta Nationernas organisationer med målet att skapa fred genom ökat samarbete mellan medlemsländerna inom utbildning, vetenskap, kultur och kommunikation.

Finlands Unescokommissions generalsekreterare Zabrina Holmström säger att eftersom det var Finlands tur att ordna mötet kunde man initiera Åland i samarbetet genom att hålla mötet i Mariehamn.
- Vi tänkte att det är en fantastisk möjlighet om vi kan kombinera våra krafter och sakkunskap, säger Zabrina Holmström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »