Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2017 - 12:28Uppdaterad: tisdag, 9 maj, 2017 - 12:29

Finström svarar om vägstation

Det är bra om landskapets vägstation i Godby kommer till fortsatt samhällelig nytta, men Finström är inte intresserad av att ta över den om man inte når ett förmånligt upplägg.

Det är kommunstyrelsens svar efter att landskapets fastighetsverk bett kommunen bedöma om vägstationen kan vara av intresse.
Enligt Finström är vägstationen i behov av omfattande renoveringar och man konstaterar att anläggningen är större än vad kommunen behöver för sin tekniska verksamhet. Däremot kan situationen bli en annan om kommuner går samman, påpekar styrelsen.
På det senaste mötet diskuterades också Folkhälsans förfrågning om att få placera sin skruvarverkstad i Godby i framtiden. Nu får förvaltningen i uppdrag att utreda var kommunens ungdomsverksamhet och Folkhälsans skruvarverksamhet skulle kunna verka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »