Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 maj, 2021 - 21:30Uppdaterad: onsdag, 26 maj, 2021 - 21:30
  • Finnlines m/s Finnswan anlöpte Mariehamn under onsdagskvällen. Foto: Johan Ågren.

Finnlines satsar mer mot passagerartrafik

Finnlines flaggade för rederiets satsning på mer passagerartrafik genom att anlöpa i Mariehamn med m/s Finnswan under onsdagskvällen.

De två nybyggda fartygen Finncanopus och Finnsirius ska trafikera från och med maj 2023 mellan Nådendal och Kapellskär med stopp i Långnäs. Thomas Doepel är operativt ansvarig hos Finnlines och han menar att det finns ett behov av nyttotrafik och nyttoresenärer som skiljer sig från nöjesresenärer där fokus ligger på nöjet ombord.

- Vår produkt är själva resan. Vi har optimerat våra tidtabeller enligt nyttoresenärer och frakters villkor. Det gör att vi avviker från många andra. Det blir därmed inte en direkt konkurrens, säger Thomas Doepel.

Finnlines har varit etablerade i omkring 30 år på rutten och fortsätter att tro och göra långsiktiga satsningar då man nu investerat närmare en halv miljard i projektet. Men inga konkreta planer på fler rutter eller stopp i Mariehamn finns i nuläget.

- Vi är öppna för alla möjligheter och lyssnar på våra kunders behov, men det finns inte några sådana beslut i dagsläget, säger Thomas Doepel.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »