Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 augusti, 2024 - 05:51Uppdaterad: fredag, 23 augusti, 2024 - 06:43
  • Finferries vd Håkan Fagerström, infrastrukturminister Camilla Gunell och infrastrukturavdelningens chef Fredrik Pettersson. Foto: Landskapsregeringen.

Finferries vd: Det finns mycket att lära av varandra 

Det finns mycket att hämta och lära av varandra. Det säger Finferries vd Håkan Fagerström som i går medverkade i presskonferensen där det offentliggjordes att landskapsregeringen ingått en avsiktsförklaring med Finferries gällande skapandet av ett gemensamt bolag, vars syfte är att idka trafik i den åländska skärgården. 

- Vi är i samma fas på finska sidan. Landsvägsfärjorna mellan Pargas, Nagu och Korpo har redan elektrifierats men nu kommer de frigående fartygen i skärgårdstrafiken till samma fas. Då finns det mycket att hämta av varandra när Åland är i samma läge, det finns otroligt mycket synergier, säger Håkan Fagerström.  

Tanken är att Finferries, som i dag äger hälften av aktierna i Ansgar, ska köpa upp resten av aktierna, och sedan kommer landskapsregeringen in och köper 50 procent av aktierna från Finferries för att bilda det nya rederiet som ska gå under marknadsföringsnamnet Axferries.

Håkan Fagerström säger att aktieägarna i Ansgar har ställt sig positiva till tanken, nu gäller det bara att komma överens om ett pris.  

I Ålands Radio i dag hör vi tidigare infrastrukturministern Christian Wikström (Ob), som numera är oppositionspolitiker i lagtinget, kommentera nyheten om landskapsregeringens och Finferries planer. Han gästar programmet Gomorron klockan 07.40 och intervjun läggs ut på hemsidan under dagen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »