Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 september, 2023 - 21:31Uppdaterad: tisdag, 12 september, 2023 - 06:39
  • Roger Höglund ska träffa Riikka Purra nästa vecka. Arkivbild.

Finansministern förstår att exporterande småföretagare kämpar med skattegränsen

Finansminister Roger Höglund träffar Finlands finansminister Riikka Purra nästa vecka för att diskutera skattegränsproblematiken.

Förra veckan lyfte Ålands radio frågan om hur småföretagare som vill exportera produkter till privatpersoner stöter på orimliga utmaningar. Att man på politiskt håll på Åland fokuserat mer på import än export, håller Höglund med om. Han tror också att det finns ett mörkertal och att många som kunde exportera väljer att inte göra det på grund av skattegränsen. 

- Det finns flera hantverkare och småföretagare här som säkert skulle ha nytta av att bredda sin kundkrets till våra närområden, säger Höglund. 

Syftet med träffen med Purra är uttryckligen att komma vidare från den punkt i regeringsprogrammet där man vill se en konsekvensutredning av skattegränsens inverkan på åländska företag, berättar Höglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »