Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 oktober, 2016 - 14:50Uppdaterad: tisdag, 18 oktober, 2016 - 16:17
  • Jarl Danielsson får inte sitta kvar som styrelseordförande för Paf. Arkivfoto: Ulf Weman.

Fick sparken som PAF-ordförande

Jarl Danielsson har tvingats avgå som ordförande i Ålands penningautomatförening på grund av att han som kommunstyrelsens ordförande i Vårdö sagt nej till att ta emot kvotflyktingar till kommunen.

- Det var finansministern, Mats Perämaa, som ringde mig i går kväll och uppgav att jag inte längre hade det moraliska förtroendet, säger Jarl Danielsson till Ålands Radio.

Jarl Danielsson har i dag också lämnat alla sina kommunala förtroendeuppdrag.

- Det har varit en hätsk stämning också här i Vårdö sedan i slutet av förra veckan. Och har jag inte det moraliska förtroendet som PAF:s ordförande, kan jag väl inte ha det i mina kommunala uppdrag, säger han.

Jarl Danielsson betonar att han inte är emot att ta hand om kvotflyktingar, men att Vårdö som kommun inte har de ekonomiska möjligheterna. Ålands radio har sökt finansminister Mats Perämaa för en kommentar, men hela landskapsregeringen är nu upptagen med budgetförhandlingar. Vi hoppas nå honom i våra senare sändningar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »