Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 13:49Uppdaterad: torsdag, 14 september, 2017 - 14:30
  • Kansliminister Nina Fellman (S) presenterade förslaget till kommunstruktur för media i dag. Foto: Rasmus Olin.

Fellman motiverar fyra kommuner

- Den här modellen fanns med i våra diskussioner tidigare, men vårt första förslag var noga övervägt och då såg vi det som det bästa, det säger kansliminister Nina Fellman om dom eventuella konspirationstankar som funnits om att det är just fyra kommuner som landskapsregeringen hela tiden har siktat mot.

Att Mariehamn lämnas i det närmaste orört motiverar Fellman med att LR gör bedömningen att det inte finns mognad för att stan ska gå samman med någon ännu.
- Det finns för djupa konfliktytor mellan framför allt Mariehamn och Jomala för att det ska vara möjligt just nu, säger Fellman.
I det förra förslaget var skärgården indelad i två kommuner, men nu anser LR att dom ska vara en enda. LR anser att skärgården behöver bli en kommun så snabbt som möjligt och en förutsättning är att trafiken mellan öarna fungerar och det har infrastrukturavdelningen fått i uppdrag att lösa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »