Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 februari, 2020 - 15:10Uppdaterad: fredag, 21 februari, 2020 - 17:15
  • Bengt Karlsson driver Ålbiocom, tidigare Ålandskomposten. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

”Fel fokus i Rädda Lumparns rapport”

Bengt Karlsson som driver Ålbiocom Ab, tidigare Ålandskomposten, tycker den rapport föreningen Rädda Lumparn släppte i går har fel fokus.

– Det är bra att det kommer en rapport, men till exempel jordbruket sätts ju inte alls under lupp och vi och Guttorp pekas ut, säger Karlsson.

I rapporten skriver föreningen att Finbydiket är en miljökatastrof, den största miljöbelastningen tillskriver de Ålbiocom, den landbaserade fiskodlingen Guttorp och näringsläckage från jordbruket.

– Mest besviken är jag på att de inte använt sig av ett referensdike i rapporten för att kunna se skillnaden mellan områden. Från min synpunkt är det intressant att veta var man ligger till och alla vill ju komma ner till nollutsläpp, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »