Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 mars, 2020 - 13:40Uppdaterad: tisdag, 10 mars, 2020 - 17:27
  • Johanna Boijer-Svahnström. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Färre än vanligt bokar båtresor just nu

Viking Line märker att coronasituationen i världen gör att färre än vanligt bokar båtresor just nu. Det säger informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström.

- Benägenheten att boka är lägre än vad den brukar vara den här tiden på året. Vi hoppas verkligen att läget med coronaviruset förändras, säger Boijer-Svahnström.

Viking Line blir också oftare kontaktade av kunder som har coronarelaterade frågor.

- Vi är väl förberedda och kan berätta att vi intensifierade våra städrutiner redan i början av januari, och vi har intensifierat dem ytterligare sedan dess. Vi städar oftare och med starkare medel. Om någon ombord känner sig dålig och får feber uppmanar vi personen att stanna i sin hytt och så rådfrågar vi myndigheterna om hur vi ska gå vidare. När personen lämnar fartyget desinficerar vi hytten, säger Boijer-Svahnström.

Viking Line har också ställt fram handsprit på fartygen och man uppmanar resenärerna att sköta handhygienen ordentligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »