Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 november, 2021 - 14:08Uppdaterad: onsdag, 24 november, 2021 - 17:11

Färre turer och inga bussar för Rosella nästa år

Färre turer och inga anslutningsbussar planeras för Viking Lines m/s Rosella efter fartygets trafikuppehåll i början av nästa år.

Viking Lines vd Jan Hanses säger att rederiet vanligtvis gjort ett gott resultat under sommarhalvåret, något som kompenserat ett svagare resultat för resten att året. I och med pandemin är situationen nu är en annan.

-Vi måste titta över turlistan så att den hela tiden ger minst en kostnadstäckning för att sedan få ett gott resultat på årsbasis, säger han.

Rederiet har kunnat trafikera med Rosellas nuvarande turlista genom stöd från Transport- och kommunikationsverket Traficom, men stödet upphör troligtvis vid årsskiftet, uppger Jan Hanses.

Den turlista som nu finns på Viking Lines hemsida för Rosella efter fartygets trafikuppehåll i februari är dock inte skriven i sten.

-Den kan ändras fram till januari eller senare, säger Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »