Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 december, 2019 - 10:56

Farmaravtal mellan IFK och JIK fortlöper

IFK Mariehamn och Jomala IK har ett muntligt avtal att fortsätta sitt farmaravtal även nästa år. Ett farmaravtal innebär att en spelare från till exempel JIK kan spela för IFK Mariehamn och vice versa, inom ramen för det regelverk som finns när det gäller farmaravtal.

Avtalet påbörjades redan förra året och IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson berättar att IFK väljer att titta mer långsiktigt. Jomala IK har en stor, fin och bra ungdomssida och på sikt kan yngre förmågor träna med våra egna spelare och förhoppningsvis i framtiden också spela.

Farmaravtal sträcker sig bara ett år i taget och Mattsson är nöjd med samarbetet som påbörjades i fjol. Spelare från vår sida har möjlighet att testa A-lagsfotboll och spelare från deras sida har chans att träna med våra seniorer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »