Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 oktober, 2021 - 06:33Uppdaterad: torsdag, 21 oktober, 2021 - 17:19

Fåglarna ska fasas ut från Lilla Holmen

De tropiska fåglarna i fågelhuset på Lilla holmen ska fortsättningsvis fasas ut. Det beslutade en enig infrastrukturnämnd under onsdagskvällen.

Ordförande Julia Birney (Lib) påpekade i ett pressmeddelande att det aldrig varit aktuellt med en diskussion kring att avliva fåglarna och skriver “Att nämnden skulle föreslå eller fatta ett sådant beslut är nästintill kränkande”.
Nämnden fattade även beslut om att beståndet ska inte förnyas och att personalen delvis ges andra arbetsuppgifter inom markenheten. Utfasningen av de tropiska fåglarna sker fortsättningsvis kontrollerat, stegvis och etiskt planerat.

Birney skriver i pressmeddelandet att det fortsättningsvis kommer finnas djur på Lilla holmen även i framtiden. Påfåglar och kaniner är signifikant för Lilla holmen, det som ändrar är inriktningen och prioriteringen.

Nämnden konstaterar även att Lilla holmen är en viktig del av attraktionskraften inför årets stadskärna. Därför bör lämpliga prioriteringar utföras i enighet med detta.

Mötesprotokollet har inte justerats än.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »