Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 juni, 2021 - 20:58Uppdaterad: torsdag, 17 juni, 2021 - 07:52
  • Anders Eriksson (ÅF) och Stellan Egeland (Ob) gjorde en markering.

Eriksson och Egeland avstod från att rösta om misstroende

Anders Eriksson (ÅF) och Stellan Egeland (Ob) avstod från att rösta när lagtinget behandlade misstroendeyrkandet mot lantrådet Veronica Thörnroos (C).

-Jag valde att varken rösta för eller emot regeringen, eftersom det som utlöste misstroendet var så allvarligt att jag inte vill visa förtroende rakt av, säger Anders Eriksson.

Stellan Egeland säger att det handlar om en markering från hans sida.

-Jag ser att det finns en grund för ett misstroende. Jag ville dock inte sträcka mig så långt som till ett misstroende mot regeringen, men jag är inte tillfreds med hur detta har skötts, säger han.

Bakgrunden till misstroendeomröstningen är att liberalerna och socialdemokraterna i lagtinget lämnade in ett misstroendeyrkande mot vicelantrådet Harry Jansson (C), med anledning av ett beslut om jordförvärvstillstånd som han beviljade för en fastighet i Sund. Att Harry Jansson fick sitta kvar på sin post ledde till misstroendeyrkandet mot lantrådet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »