Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 maj, 2023 - 06:02

Eriksson kritisk till mängden lagar innan sommaren - “Beror på dåligt ledarskap"

Anders Eriksson (ÅF) är kritisk mot den mängd lagar regeringen lagt fram för behandling i lagtinget så här nära inpå sommaruppehållet. Han tror att den strama tidtabellen kan leda till att ledamöterna inte hinner sätta sig in ordentligt i frågorna och menar att det hela beror på dåligt ledarskap.

Enligt Eriksson har tidigare regeringar sett till att till exempel lagframställningar funnits klara när lagtinget börjar första mars. 
– Vi gick här i nästan två veckor och arbetade med hittepåprojekt istället för att jobba på det sätt man gör nu. När det kommer så viktiga frågor som jord- och näringsrätten på 100 sidor plus bakgrundsmaterial blir det en knepig sits. Många upplever att man inte kommer att hinna med, säger Eriksson. 

Lantrådet Veronica Thörnroos (C), håller inte med om att arbetsbelastningen skulle vara större. 
– De lagförslag som kommer nu är ungefär lika många som tidigare år, det är slutet på en period och klart att man försöker få iväg så många lagförslag som möjligt. Däremot kan jag förstå att det kan kännas stort och övermäktigt för en enskild lagtingsledamot, säger Veronica Thörnroos. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »