Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2024 - 20:00Uppdaterad: torsdag, 11 april, 2024 - 20:00

Enhällig bolagsstämma godkände Plastoförsäljning

Plasto säljs till den finska speltillverkaren Tactic, det beslutades på en extrainsatt bolagstämma under torsdagseftermiddagen. 

–  87 procent av rösterna var närvarade. Det blev ett enhälligt beslut att ge styrelsen fullmakt att fullfölja försäljningen av Plasto Oy och det svenska operativa bolaget, säger Bruno Carlson, vd på Plasto. 

Carlson beskriver stämningen på stämman som “försiktigt positiv” och säger att de visste på förhand att de större ägarna var positiva. En del aktieägare har ändå haft känslor kopplade till den lokala förankringen. 

– Det fanns en del emotionella problem med “Va!? Ska Plasto inte längre vara åländskt längre”, men Plasto blir kvar på Åland och vi kommer säkert att växa. Ekonomiskt är det bra för ägarna och för personalen är det bra för att de kommer att ha jobben kvar, säger Carlson. 

Nu börjar man arbeta med avtal och hoppas ha försäljningen klar den 1 maj. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »