Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 september, 2022 - 06:25
  • Uppemot 100 deltagare var med på evenemanget. Foto: Johan Ågren

EnergiArena Åland lockade många

Uppemot hundra deltagare var på plats vid evenemanget EnergiArena Åland där publiken fick lära sig mer om grön energi.

Tillställningen anordnades av OX2 som presenterade egna projekt som de har på kommande gällande konceptet för solparker. Det planeras en vätgasstation för primärt tung fordonstrafik och även batterilagring i anslutning till solparken.

Det var dessutom ett tillfälle för publiken att diskutera med ledande experter om förnyelsebar energi som exempelvis vindkraft, solkraft och vätgas.

Daniel Badman, vd för Svensk Vindenergi, var en av talarna under evenemanget. Till Ålands Radio säger han att han ser ett stort engagemang på Åland för att vara en del av energiomställningen. Han pekar på Ålands strategiska position mitt i Östersjön och menar att det kan vara en nyckel till potentiella framtida fartygsbränslen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »