Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 september, 2024 - 06:03Uppdaterad: måndag, 9 september, 2024 - 06:03
  • Annika Hambrudd har nominerats som ny ordförande för centern. Foto: Johan Ågren.

Efter C-krisen: Hambrudd vill föra partiet framåt med ett modernt ledarskap

Annika Hambrudd hoppas att hon tillsammans med sina vice ordförande ska kunna föra Åländsk center framåt med ett modernt ledarskap efter partiets kris tidigare i år. 

Det har varit ett turbulent år sedan den tidigare ordföranden Veronica Thörnroos lämnade partiet. Kort därefter hölls ett talsmansval där lotten tvingades avgöra mellan centerpartisterna Jörgen Pettersson och Roger Höglund
– Det var väl en form av en kris, erkänner Hambrudd. Men om man tänker på vad ordet kris betyder på grekiska så handlar det om en avgörande vändpunkt, så det är väl det som vi får se det som. 

I början av september blev det klart att Hambrudd föreslogs som ny partiordförande för Åländsk center. Jesper Josefsson, Robert Mansén och Liz Mattsson föreslogs som viceordförande. Hambrudd beskriver konstellationen som en fyrklöver med olika ansvarsområden. Näringslivsminister Jesper Josefsson har fokus på näringslivsfrågor, Robert Mansén hanterar ärenden om miljö och förnyelsebar energi. På Liz Mattssons bord landar landsbygdspolitik med jord- och skogsbruksfrågor.

Hambrudd har i sin roll som vice lantråd även en ministerportfölj som består av utbildning och kultur, och kommer också inom partiet att hantera dessa ärenden. Samtidigt har hon det övergripande ansvaret. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »