Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 september, 2023 - 11:02Uppdaterad: måndag, 4 september, 2023 - 15:43

Eckerölinjen slutar med årskort för fordon – pendlarkort ersätter

Eckerölinjen slutar sälja årskort och lanserar istället ”pendlarkort för fordon".

I ett utskick till alla årskortskunder skriver Eckerölinjen att de under vissa veckor i sommar inte klarat av den efterfrågan som funnits och därför behöver göra om systemet med årskort.  
- Priset på årskortet har varit allt för lågt där man tjänat in kostnaden för årskortet på tre tur- och returresor. Vi står inför en grön omställning som ger oss en betydande merkostnad, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson

Samtidigt ser man över prissättningen för fordon. 
- Det gäller bildäcksplatser och det kommer att bli en skillnad i pris. Vi vill försöka styra fler resenärer till vardagar så att de som måste åka helger ska få plats, säger Tomas Karlsson. 

Med den förra årskortsmodellen har kunder kunnat boka fritt, utan kostnad. 
- Med det nya systemet blir det ett värde i varje bokning och då kanske man inte bokar fler resor än man faktiskt ska resa, säger Tomas Karlsson.  

Pendlarkortet för fordon ska ge 25 procent rabatt på ordinarie pris för personbil, personbil och släp samt fria personbiljetter för passagerare i bilen. Årskort för personbiljetter och anslutningsbuss fungerar som tidigare. Pendlarkort för fordon kostar 268 euro och årskort för personbiljett och buss 134 euro. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »