Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 maj, 2023 - 06:01Uppdaterad: onsdag, 10 maj, 2023 - 06:03

Eckerölinjen: Det krävs framförhållning och planering från resenärerna 

Boka i god tid och planera ditt resande är uppmaningen från Eckerö linjens vd Tomas Karlsson inför sommaren och kommande storhelger. Under helgen hölls både travtävlingar och folkrace i landskapet vilket ledde till hög beläggning på färjorna mellan Åland och Sverige. 

– Om det är panik har vi i de flesta fall löst det. Har man bara missat att boka är det inte så mycket att göra åt det, säger han. 

Vad gäller storhelger har bokningsläget alltid varit ansträngt, men sedan Eckerölinjen blev ensamma på kortrutten har man sett över avgångar och försökt planera tillsammans med de som ordnar stora evenemang. Hittills har det inte varit ett problem att få plats utan bil enligt Karlsson. 

– I och med anslutningsbussarna kan vi alltid erbjuda ett alternativ om det någon gång kan vara så att man inte får bilen med, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »