Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 oktober, 2023 - 13:45
  • Presidentkandidaten Alexander Stubb besöker Åland. Foto: Rasmus Karlsson.

Demilitariserat Åland en styrka för Finland enligt Alexander Stubb

Ett demilitariserat Åland är en styrka för Finland. Det tycker presidentkandidaten och tidigare stats- och utrikesminister Alexander Stubb (Saml), som besöker Åland just nu. 

Stubb säger att Finlands nästa president främst står inför två utmaningar, där den första är utrikes- och säkerhetspolitiska situationen. Han tycker exempelvis att Nato- och EU-medlemskapen är betryggande.  
– Jag tycker att vår säkerhetssituation är bra också på grund av att vi har ett demilitariserat Åland, som är en styrka för republiken, säger Alexander Stubb.  

Den andra utmaningen är enligt Stubb det han kallar för Finlands tudelning, som han är lite mer oroad över. Detta eftersom den fräna och polariserande debatten påverkar samhället.  
– Jag tycker att vi som land inte har råd att bli polariserade, som till exempel i USA, säger han.  

Alexander Stubb besöker Åland på inbjudan av Moderat Samling och har under eftermiddagen deltagit i ett öppet möte i Mariehamn, som arrangerats av Moderaterna.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »