Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 oktober, 2017 - 05:47Uppdaterad: måndag, 9 oktober, 2017 - 05:52
  • Kennet Ideskog och Jesse Isaksson från Sverige tycker att fiskevårdsavgiften är en dålig idé. Foto Nina Smeds.

Delade åsikter bland turister om fiskevårdsavgift

Svenska fisketurister har delade åsikter om landskapsregeringens förslag på en fiskevårdsavgift på 20 euro i året som skulle uppbäras av fisketurister bosatta utanför Åland.

Ålands radio frågade några svenska fiskare i samband med Bovikhugget i lördags vad de anser som förslaget, och åsikterna var delade.
En av de tillfrågade kan tänka sig att betala avgiften eftersom den går till att köpa och producera yngel. Men andra tycker inte att det är lyckat eftersom man redan som fisketurist betalar för ett fiskekort och dessutom spenderar pengar på mycket annat när man kommer som turist.
- Det blir som en snålhet från ålänningarna. Det är ändå 200 kronor och det är lite sniket, säger en av de som Ålands radio talade med.
Enligt landskapsregeringens beräkningar skulle fiskevårdsavgiften inbringa en halv miljon euro i kombination med försäljning av fiskyngel från Guttorps fiskodling. Då beräknar man att cirka 20.000 fisketurister besöker Åland årligen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »