Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 februari, 2020 - 11:55Uppdaterad: måndag, 10 februari, 2020 - 15:56
  • Bilden är från Östra Saltviks FBK. Arkivfoto: Emma Lindvall

Därför blev det ingen räddningsmyndighet

Det blev aldrig någon räddningsmyndighet. Den 11 november sammanträdde Saltviks fullmäktige, med syfte att rösta igenom kommunstyrelsens förslag.

Räddningsmyndighetsförslaget var redan godkänt av alla kommunala styrelser. Men en av ledamöterna ville annat, och hela förslaget stoppades.

För dåvarande kansliminister Nina Fellman som höll i arbetet från landskapsregeringens sida blev Saltviks beslut en överraskning. Och att sitta med två separata organisationer, landsbygdens RÅL och stadens räddningsverk är ingen lösning, menar hon.

I vår granskning har vi pratat med flera av de inblandade. Vilka var argumenten emot en gemensam räddningsmyndighet? Finns det verkligen motsättningar mellan stad och land, och vad består de i? Och hur tänker den ansvariga ministern kring sina egna insatser när det begav sig?

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »