Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 oktober, 2016 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 18 oktober, 2016 - 16:15
  • Pafs ordförande ska i all sin verksamhet stå för det goda, säger finansminister Mats Perämaa. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Danielsson störde varumärket PAF

Att PAF:s styrelseordförande Jarl Danielsson gick emot flyktingmottagning i den egna kommunen störde varumärket PAF. Det var motiveringen till att landskapsregeringen i går beslöt att ge sparken till honom.

- Den som är ordförande för PAF och för talan för PAF, skall i all sin verksamhet och alla kontakter med allmänheten står för det goda, säger finansminister Mats Perämaa.

Landskapsregeringen anser att Jarl Danielssons ställningstagande som kommunstyrelsens ordförande i Vårdö att gå emot flyktingmottagande, inte går ihop med posten som PAF:s ordförande. Mats Perämaa hänvisar också till att i nästa års budget viks PAF-pengar till integration av inflyttade. Nu inleds rekryteringen av en ny ordförande till PAF, Ålands penningautomatförening.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »