Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 oktober, 2019 - 15:36Uppdaterad: torsdag, 17 oktober, 2019 - 15:38

Daja Sjölund lägger skorna på hyllan

Efter en lång karriär som fotbollsspelare, bland annat med tre SM-guld i Allsvenskan, har Daniel ”Daja” Sjölund valt att avsluta sin karriär. Säsongen med IFK Mariehamn som snart är slut blir hans sista.

– Kroppen har tagit ganska mycket stryk, jag tror det har varit det tuffaste året i min karriär rent skademässigt. Jag har haft mycket muskelbristningar det här året, vilket jag egentligen inte haft tidigare, säger han.

En annan orsak till beslutet är att han börjat förbereda sig för ett liv efter fotbollskarriären. Han gör praktik hos ett åländskt företag och går tränarutbildningen Uefa A. Nästa steg är proutbildningen, om han väljer att gå den kan han träna lag på elitnivå.
– Vi har tre barn i åldrarna 1, 3 och 5 som tar en del tid. Jag vill hinna umgås mer med familjen framöver, säger Daniel Sjölund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »