Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juli, 2021 - 11:37Uppdaterad: torsdag, 29 juli, 2021 - 12:31
  • Ålands riksdagsledamot Mats Löfström anser att tanken med ett så kallat coronapass är god. Pressbild.

Coronapass för event inte aktuellt än

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström anser att tanken med ett så kallat coronapass är god men att det finns flera frågor som måste lösas före det blir aktuellt med coronapass i Finland.

- Det finns en rad principiellt kniviga frågor som man måste säkerställa att man kan lösa, säger Mats Löfström.

I en undersökning i riket förhåller sig majoriteten av befolkningen positiva till coronapass. Det här rapporterar Svenska Yle. I allmänhet är passen intyg över att man är fullt vaccinerad eller att man nyligen tillfrisknat från covid-19 eller är coronanegativ och används vid exempelvis restaurangbesök eller vid olika evenemang. Mats Löfström säger att det även nu förs en politisk diskussion om coronapass in Finland.

- Processen är i gång, men något i den här frågan kommer inte att hända väldigt snabbt i alla fall, säger Mats Löfström.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »