Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 februari, 2023 - 11:13Uppdaterad: tisdag, 14 februari, 2023 - 17:47
  • Cinderella börjar vika in till Kapellskär. Arkivbild.

Cinderella börjar köra till Kapellskär

Från och med den 13 mars börjar m/s Cinderella gå in via Kapellskär på morgonturen från Mariehamn.

Det förändrade trafikupplägget pågår i det här skedet fram till den 25 juni med undantag för datum då m/s Cinderella är på destinations- eller specialkryssningar.

Avgångstiden från Mariehamn är klockan 08.30 med ankomst till Kapellskär klockan 10.30. Efter det fortsätter m/s Cinderella till Stockholm dit hon anländer klockan 15.20.

I Mariehamn sker incheckning och ombordstigning av passagerare, bilar och frakt enligt ordinarie rutiner. I Kapellskär kommer Cinderella att gå i kaj läge 2, samma läge som Finnlines använder. Bilar och frakt kör ut via tullen i normal ordning. Fotburna passagerare stiger på buss som står invid fartygsrampen för vidare transport till Stockholm. Det är ingen påstigning i Kapellskär.

Näringsminister Fredrik Karlström tycker att detta är hela grunden i marknadsekonomi. Han säger att det rör sig om tillgång och efterfrågan och det är marknaden som ska sköta detta.

- Det kommer säkert hända ännu mer saker när tiden normaliserats lite mer från att ha levt med pandemi i två år och krig i ett år. Jag hoppas att vi kommer till en mer normal värld igen och med det tror jag att andra saker också kommer hända i rederinäringarna, säger Fredrik Karlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »