Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2022 - 15:09Uppdaterad: fredag, 28 januari, 2022 - 16:04
  • Turerna med chefslönerna går fram och tillbaka. Arkivbild.

Chefslönerna i stan ska kartläggas

Nu ska lönerna för förvaltningscheferna i Mariehamn kartläggas och det ska göras en jämförelse med motsvarande tjänster inom landskapet, andra kommuner och i riket.

- Min bedömning är att stadsstyrelsen ska kunna få det på sitt bord i slutet av februari eller i början av mars, säger stadsdirektör Arne Selander.
Det handlar om turerna med chefslönerna som först höjdes av den förra stadsdirektören Barbara Heinonen och sen drogs tillbaka av stadsstyrelsen häromdagen med motiveringen att beslutet inte var förankrat hos politikerna.
Det rådde inledningsvis osäkerhet om stadsstyrelsen kunde gå in och ändra på beslutet eftersom det fanns en besvärsanvisning som sade att det inte gick att överklaga beslutet om de höjda lönerna.

- Men senare visade det sig att det går att angripa beslutet och därför kunde stadsstyrelsen ändra beslutet, säger Arne Selander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »