Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 juni, 2019 - 06:21Uppdaterad: fredag, 7 juni, 2019 - 17:17
  • Centerns Harry Jansson, Veronica Thörnroos och Jenny Schuhmeister på presskonferens. Foto: Owe Sjöblom.

Centern vill ha ny arbetsform i lagtinget

Centern är nästa parti ut som vill se en förändring av arbetsformerna för lagtinget. Tidigare har även andra partier uttalat att de vill se en förändring.

Centern tycker att lagtingsledmöterna ska ha beredskap att delta i plenum och utskottsarbete hela året, det ska inte finnas perioder som är planerade som uppehåll. Dessutom vill de ha en översyn av utskotten.

- Idag finns det tre utskott och det är för många ämnen som inte hinner behandlas i utskotten, säger centerns gruppledare Harry Jansson och nämner till exempel näringsfrågor som enligt honom får alltför lite utrymme.

Hur många utskott som ska finnas tar centern inte ställning till i det här läget, utan det får en eventuell utredning komma fram till.

- Sen behöver vi stärka lagtingets och lagberedningens personal, de är för få, säger Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »