Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 november, 2018 - 14:52
  • Centerns Harry Jansson. Arkivfoto: Malin Lundberg.

(C) motionerar om självstyrelselagskommitté

Tillsätt en parlamentarisk kommitté med uppdrag att utarbeta förslag på en ny självstyrelselag. Det föreslår centerns Harry Jansson med flera i en budgetmotion.

Trots de motgångar man mött bör arbetet med att förverkliga ett nytt autonomisystem fortsätta med full kraft, skrivs i motionen, och målsättningen bör vara att en kommitté kan ta fram ett förslag till en ny självstyrelselag som omedelbart efter riksdagsvalet kan presenteras för den nya regeringen.

Sista dagen för oppositionspartierna att lämna in budgetmotioner till lagtinget är på måndag och centern har redan lämnat in några, de övriga handlar om ett utökat stöd för en biogasanläggning, självlysande cykelbanor och vägmarkeringar samt en utbildningsinsats för barn med diagnosen autism.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »