Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 11 februari, 2024 - 15:40Uppdaterad: söndag, 11 februari, 2024 - 16:40
  • Jörgen Pettersson säger att lagtingsgruppen var enig kring rekommendationen

C-lagtingsgruppen och styrelsen eniga kring att Thörnroos ska avgå också som talman 

Under ett extra gruppmöte i går lördag, nådde Åländsk Centers lagtingsgrupp den enhälliga slutsatsen att man skulle rekommendera för Centerns styrelse att Veronica Thörnroos borde lämna både partiordförande- och talmansposten med omedelbar verkan. 

– Det har inte varit lätt för oss, vi känner alla Veronica som människa och vi tycker om henne, säger Jörgen Pettersson, ordförande för Åländsk Centers lagtingsgrupp i en intervju till Ålands Radio. 

Han menar att både lagtingsgruppen och styrelsen nu står enhälligt bakom rekommendationen.  

– Det här är både för partiets och Ålands bästa. 

I en intervju i Ålands Radio under söndagsförmiddagen berättade Veronica Thörnroos att hon avgår som partiordförande för Åländsk Center. 

Partiet höll på söndagseftermiddagen ett styrelsemöte med anledning av Thörnroos avgång. Efter mötet säger Centerns första vice ordförande Annika Hambrudd till Ålands Radio att man i nuläget inte kommer att välja en ny ordförande utan håller en stämma under våren.

– Ordförandeskapet är väldigt tufft i dag. Det som vi resonerat kring är hur vi bygger upp partiets organisation. Det behövs flera frontfigurer som är delaktiga i arbetet, säger Hambrudd.

Centerns styrelse var enhällig med lagtingsgruppen att Thörnroos inte kan sitta kvar som talman efter att hon lämnat ordförandeposten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »