Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 november, 2021 - 10:29Uppdaterad: fredag, 19 november, 2021 - 13:18

Brunström föreslås få förlängt

Kommunstyrelsen i Finström vill förlänga kommundirektören, Erik Brunströms, förordande till 30 april 2024.

Kommunstyrelsen lämnade på sitt föregående möte över frågan till fullmäktige eftersom att arbetsgruppen inte kunde ta ställning till om man skulle förlänga kommundirektörens tjänst med tre år eller om man skulle utannonsera tjänsten.
Fullmäktige röstade om frågan och med nio röster mot sju valde de att utannonsera tjänsten som kommundirektör och bad kommunstyrelsen att utse en rekryteringsgrupp. Trots detta är kommunstyrelsens förslag att kommundirektörens förordnande förlängs med tre år. I det senaste protokollet från kommunstyrelsen står det att “kommunstyrelsen tillsammans med ledningsgruppen har förtroende för den nuvarande kommundirektören och ser behov av stabilitet i förvaltningen i tider för pågående projekt och anser att mer tid behövs för rekrytering.” Erik Brunströms nuvarande förordande går ut sista februari 2022 och den 24 november ska frågan avgöras i fullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »