• Ny mast till Albanus behövs. Arkivfoto: Ålands Radio.
Ordförande Heidi Oliviera berättar om mastproblematiken:
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 13:41

Bråttom med ny mast till Albanus

Albanus behöver en ny mast och det börjar bli bråttom. Till Tall Ships Race år 2021 renoveras fartyget men efter stormen Alfrida har man inte längre något virke som passar.

–Det är ganska hårda krav på virket till masten. Vi hade spanat ut en tall och fått muntligt avtal från Fastighetsverket att ta den, så kom Alfrida och blåste ner alla andra träd runtomkring och nu måste den stå kvar som fröträd, säger Albanus ordförande Heidi Oliviera.

Senast under hösten måste man få tag i en passande tall då virket behöver barkas och torka i tid, man kommer inte kunna delta i Tall Ships Race om man inte får tag på en ny mast.

–Vi skulle vilja hugga den så snabbt som möjligt. Masten vrider sig om den inte är torr nog, senast i höst måste vi ha en ny, säger Oliviera.

Fler Nyheter

Föroreningarna i bränslegrottan - 20 gånger högre än tillåtet

Enerexits Sune Axelsson berättar mer:
Det oljehaltiga gruset från bränslegrottan har 20 gånger högre oljeratio än tillåtet.

EM-silver till Sandvik

Nyhetsnotisen i ljudformat
Marcela Sandvik lyfte hem ett silver vid EM i bänkpress med utrustning idag.

En till sjukhus efter singelolycka i Mariehamn

En person har förts till sjukhus efter en singelolycka i Mariehamn.

Tingsrätten förkastar våldtäktsåtal

Tingsrätten förkastar åtalet i ett fall där en man anklagats för att ha begått en våldtäkt i en bastu på en efterfest i februari i år.

Ålands Radio valvakar på söndag

Redaktionschef Camilla Karlsson-Henderson:
På söndag är det lagtings- och kommunalval. Här på Ålands Radio sänder vi traditionsenligt vår valvaka på söndag kväll med start klockan 19.00 tills ett valresultat står klart.

Lukas Syberyjski är IFK Mariehamns nya tränare

Lukas Syberyjski och Peter Mattsson
Fotboll: Ny huvudtränare för IFK Mariehamn är Lukas Syberyjski.

Vindkraftsstöd godkändes

Landskapsregeringen godkände under pleniföredragning igår förslaget om en ändring av landskapslagen om stöd för produktion av el genom vindkraft.

Prövningsnämnden för ÅMHM utökas

Landskapsregeringen har beslutat att prövningsnämnden för Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, ska kompletteras med Paula Linderbäck , som blir ledamot med teknisk kompetens.

Alandia öppnar för aktiehandel

Finansinspektionen har godkänt Alandias nya bolagsordning som Alandias bolagsstämma godkände i maj och den nya bolagsordningen är införd i handelsregistret. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.