Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 13:41
  • Ny mast till Albanus behövs. Arkivfoto: Ålands Radio.

Bråttom med ny mast till Albanus

Albanus behöver en ny mast och det börjar bli bråttom. Till Tall Ships Race år 2021 renoveras fartyget men efter stormen Alfrida har man inte längre något virke som passar.

–Det är ganska hårda krav på virket till masten. Vi hade spanat ut en tall och fått muntligt avtal från Fastighetsverket att ta den, så kom Alfrida och blåste ner alla andra träd runtomkring och nu måste den stå kvar som fröträd, säger Albanus ordförande Heidi Oliviera.

Senast under hösten måste man få tag i en passande tall då virket behöver barkas och torka i tid, man kommer inte kunna delta i Tall Ships Race om man inte får tag på en ny mast.

–Vi skulle vilja hugga den så snabbt som möjligt. Masten vrider sig om den inte är torr nog, senast i höst måste vi ha en ny, säger Oliviera.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »