Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 juli, 2024 - 16:25Uppdaterad: tisdag, 2 juli, 2024 - 22:06
  • Det brinner kraftigt i ett lägenhetshus. Bild tagen kl. 17.45. Foto: Dan Sjöblom.

Brand på Doppingvägen: "Alla behövde springa in för att ta det viktigaste"

Det brinner i ett lägenhetshus på Doppingvägen i Mariehamn. Räddningsmyndigheter har evakuerat fastigheten och det finns inga uppgifter om personskador.

– Vi börjar ha kontroll över situationen, men vi fokuserar på minimera skadorna och eldar av branden under kontrollerande former. Risken för spridning till närliggande byggnader är liten, sa räddningsbefäl Tomas Ahlqvist vid 18.30.

I en av husets lägenheter bor Amira Grönholm.

– Alla behövde springa in för att ta det viktigaste, det var tur att vi inte bodde så nära elden. Vissa hostar rök och ganska många av oss luktar brandrök, sa hon vid 18-tiden. 

Hennes boendesituation löses under den närmsta tiden med hjälp av vänner och familj.

Strax efter larmet vid 16.15-tiden gick polisen ut med uppmaning till allmänheten om att hålla avstånd så att räddningsmyndigheterna får arbeta ostört. Flera brandkårer, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det är en brand i en lägenhet, det finns risk för att det sprider sig och det påverkar området, men det är ännu tidigt i förloppet så det är svårt att säga något säkert, sa Tommy Thörnroos vid polisen.

Läs mer om räddningsarbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »