Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 december, 2021 - 14:46Uppdaterad: onsdag, 1 december, 2021 - 15:03
  • Jomala uppvisar ett minusresultat på 1,75 miljoner euro. Arkivbild.

Bra skatteintäkter för Jomala trots pandemin

Ett minusresultat på 1,75 miljoner euro har Jomalas kommunstyrelse klubbat i sitt budgetförslag för 2022. Närmare 4,2 miljoner vill kommunen investera och då ska ett daghem i Möckelö motsvara tre miljoner.

Sammantaget är det 750.000 euro mindre i underskott jämfört med föregående år och årsbidraget för 2022 landar på omkring -28.000 euro, som är en förbättring från de underskott som var i år med cirka 1,2 miljoner.

- Våra skatteintäkter har ökat bra trots coronapandemin, förmodligen beroende på en hög inflyttning som vägt upp att vissa människor fått lägre inkomnster, säger

kommundirektören i Jomala, Christian Dreyer.

Målsättningen med 2022 års budget i Jomala är att investera enligt det ökade servicebehov kommunen har på grund av ökad inflyttning.

- Det är ju positivt med inflyttning, men kortsiktigt kostar det pengar med tillväxt och att man måste bygga upp massa service. Man ligger inte alltid i fas med kostnader och intäkter på det viset, säger Christian Dreyer.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »