Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 maj, 2024 - 13:42Uppdaterad: torsdag, 30 maj, 2024 - 16:56

Bra att ha försäkringsbevis på mopelfärd – polisen inväntar direktiv från riket

Mopel och scooterförare kan med fördel ha med sig en digital kopia av försäkringsbrevet efter att de nya lagarna om försäkring träder i kraft

– Det har inte helt klarnat vad som kommer åligga föraren. Där väntar vi på direktiv från fastlandet men det är inte fel att ha en kopia på försäkringsbrevet med sig, till exempel genom ett foto på telefonen, säger poliskommissarie Tommy Thörnroos. 

Många detaljer är ännu oklara men Thörnroos säger att man kommer att jobba tillsammans med försäkringsbolagen för att hitta bra lösningar. 

– Förr jobbade man med försäkringsbrickor på traktorer och fyrhjulingar, men det är ju lite svårt att få fast en bricka på de här små fordonen så vi får se vad försäkringsbolagen kommer med för förslag, säger han. 

I alla fall under den första tiden kommer polisen att fokusera på att informera i stället för att bötfälla. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »