Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 20 april, 2024 - 07:00Uppdaterad: måndag, 22 april, 2024 - 09:55
  • Alfons Röblom (HI), Marcus Måtar (Ob), Veronica Thörnroos, Wille Valve (MSÅ), Harry Jansson (C).

Blandade reaktioner om förlikningen: ”Hade gärna sett prövning i HD” 

I fredags förlikades landskapsregeringen och konsortiet  kring skadeståndsbeloppet för den uppsagda elhybridfärjan. Medan en del politiker gärna hade sett en prövning i Högsta domstolen, tycker andra att det nu är skönt att kunna sätta punkt för elhybridaffären.  

Ålands Radios rundringning visar att det framför allt är tidigare centerordförande Veronica Thörnroos, och dåvarande partikamraten Harry Jansson, som gärna hade sett att LR inte gått med på en förlikning i frågan.  

– När jag går tillbaka och tittar i de gamla pappren ser jag att uträkningarna från Ernst&Young kommit fram till ett helt annat skadestånd än tingsrätten och hovrätten, ungefär tre miljoner, säger Thörnroos. 

Tidigare partikamraten Harry Jansson är inne på samma linje och gissar att konsortiet kände på sig att en prövning i HD inte hade gått deras väg. 

Obunden samlings Marcus Måtar som stödde regeringen Thörnroos som sade upp avtalet, hade å sin sida helst sett en förlikning i ett mycket tidigare skede. Enligt honom är cirkeln sluten nu. 

– Den regering (Sjögren I red.anm) som ingick det eländiga avtalet gör nu en förlikning och ser till att konsortiet får sina pengar, säger Måtar. 

Moderaternas partiledare Wille Valve är lättad, men säger att något liknande aldrig får hända igen och att det vore viktigt att införa tvåtredjedelars majoritet i lagtinget för stora upphandlingsbeslut. 

Hållbart initiativs talesperson Alfons Röblom är nöjd över förlikningen och hoppas att man kan bevara en god relation med aktörerna i framtiden. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »