Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 november, 2020 - 11:22Uppdaterad: tisdag, 24 november, 2020 - 19:41

Birka blir inspelningsplats för Agatha Christie-serie

Delar av den kommande Agatha Christie-serien spelas in ombord på m/s Birka Stockholm.

Inspelningarna börjar i december men exakt när är oklart. Titte Thörnroth, filmkomissionär vid landskapsregeringen, berättar att mycket kring produktionen är hemligt.

–Jag får inte avslöja så mycket, men vissa scener kräver stunt och produktionen har varit och rekat. Har någon råkat gå förbi kajen kanske man har blivit lite förvånad när folk klättrat på utsidan av fartyget.

De två första avsnitten i serien ska till stor del utspela sig ombord på fartyget. Pandemin har dock lett till många osäkerhetsmoment.

–Detta skrevs långt före corona och man tänkte att det skulle finnas tillgång till många fartyg, först visste man inte när de skulle börja gå igen och i Birkas fall har man inte vetat om det skulle finnas en köpare, så det har lett till stor osäkerhet, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »