Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 oktober, 2021 - 16:16
  • I veckan bör det klarna om finländare ska erbjudas en tredje dos coronavaccin. Foto: Rasmus Karlsson

Beslut om tredje dos i veckan

Det ska komma ett nytt beslut från Finland om det är fler grupper som ska inkluderas i att ta en tredje dos med coronavaccin, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

I många EU-länder har man redan beslutat om en tredje dos, men det skiljer sig vilka åldersgrupper eller sjukdomsgrupper som prioriteras i sammanhanget. Beskedet om hur Finland prioriterar ges i veckan.

De grupper som har fått coronavaccin med kort intervall i början av året har sedan tidigare erbjudits en tredje kompletterande vaccindos.
- Hälso- och sjukvårdspersonal och äldre på boende fick vaccinet med tre-fyra veckors mellanrum och det har visat sig vara för kort intervall för att ge ett bra skydd. Så de vaccineras nu med en tredje dos, säger Tora Woivalin.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »