Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2024 - 10:12Uppdaterad: måndag, 25 mars, 2024 - 12:38

Beslut om elhybriden: LR ansöker om besvärstillstånd av HD

Landskapsregeringen har i dag fattat beslut om att ansöka om besvärstillstånd av Högsta domstolen i det så kallade elhybridmålet. Det säger infrastrukturminister Camilla Gunell (S).

– Landskapsregeringen överklagar inte skadeståndsskyldigheten, det vi vill att HD tittar vidare på är beloppet och hur man räknar ut vinst på en 17-års tidsfrist, säger hon. 

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) har tidigare sagt att det som avgör frågan om vidare behandling är huruvida räntan slutar löpa eller inte. Nu är man så säker det går att vara, säger Niklas Karlman, infrastrukturavdelningens biträdande avdelningschef. 

– I och med att statens ämbetsverk har tillåtit och mottagit deponeringen anser vi att vi fullgjort vår skyldighet. Då ska räntan inte löpa längre, säger Niklas Karlman. 

Då finns det ändå någon slags risk? 

– Frågan är vem som anser det. Vi anser att vi fullgjort vår skyldighet och att det inte finns någon risk, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »