Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 05:52Uppdaterad: onsdag, 6 september, 2017 - 09:43
  • Näringsminister Camilla Gunell säger att man behöver kartlägga varför avgifterna för el, vatten och avlopp för åländska företag är högre än i närregionerna. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Avgifter kan bli budgetfråga

Frågan om de högre avgifterna för el, vatten och avlopp för åländska företag jämfört med närregionerna i riket och Sverige, är ett problem som landskapsregeringen känner till enligt näringsminister Camilla Gunell.

- Det behöver kartläggas varför det är en högre prisnivå på Åland, säger hon.

Att Åland är en ö och har få invånare gör att man får acceptera att det blir ett högre kostnadsläge, men finns saker att jobba med menar Gunell.

- Det är inte en enkel sak att åtgärda och det vet alla.

Tillsammans med kommunerna och näringslivet vill Gunell nu inleda en gemensam utredning och sätta ett gemensamt mål på vad kostnadsnivån ska ligga på. Frågan kan sedan tas med i budgeten för 2018.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »