Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 maj, 2021 - 11:43Uppdaterad: fredag, 28 maj, 2021 - 12:41

Även (S) reserverar sig mot tilläggsbudget

Även socialdemokraterna reserverar sig mot sju punkter i den andra tilläggsbudgeten.
 

- Det är orimligt att kommunerna, som just nu går ganska bra med tilläggspengar som kommit på grund av pandemin, ska ha ett tillskott på två miljoner samtidigt som alla andra delar av det offentliga Åland ska spara.Vi föreslår en neddragning på 800.000 euro av kommunpengarna, skriver lagtingsledamot Nina Fellman i ett pressmeddelande.

Särskild vikt lägger man vid att LR bör skjuta till 200.000 euro till Ålands gymnasiums budget för att förhindra att studerandes kostnader ska öka till följd av den finländska reformen av läroplikten, och vid att arbetet med förlängningen av läroplikten bör påbörjas omgående.
Man menar även att det meddelande om framtiden och strategiska vägval som presenterades i samband med budgeten inte innehöll något konkret.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »