Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 februari, 2021 - 09:34Uppdaterad: onsdag, 3 februari, 2021 - 14:13

Även HD fäller Paf

Också högsta domstolen, HD, anser att Ålands penningautomatförening, Paf, gjort sig skyldig till penningtvätt.

Det skriver domstolen i ett pressmeddelande. Som Ålands radio tidigare rapporterat i flera omgångar anmälde Paf en spelkund för utredning hos Centralkriminalpolisen i januari 2012. Efter att anmälan gjordes tillät Paf spelaren fortsätta spela hos dem under nästan ett år till ett belopp av 580.000 euro. Ärendet har sedan gått genom både tingsrätten och hovrätten som dömde bolaget för penningtvätt av oaktsamhet till samfundsbot, medan Pafs vd friades redan i tingsrätten. I besvär till HD menade Paf att man, inom föreningens verksamhet inte gjort sig skyldig till brott och att yrkandet på böter skulle förkastas. HD ansåg att Paf inte ”iaktagit den omsorg och försiktighet” som krävts för att förebygga brottet.

–Även om gärningsmannen hade förblivit okänd, var det uppenbart att gärningsmannen varit en person i Pafs tjänst och att brottet begåtts till förmån för föreningen, skriver HD i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »