Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 januari, 2020 - 07:22Uppdaterad: fredag, 17 januari, 2020 - 10:30
  • Kjell Nilsson är bildningsdirektör i Mariehamn. Arkivfoto.

Arbetsgrupper tillsätts för ungas välmående

Under vårterminen ska bildningsnämnden i Mariehamn tillsätta arbetsgrupper som ska försöka hitta lösningar på ungas psykiska hälsa.

- Unga människor är ofta lite depressiva och mår inte så bra. Det finns undersökningar sen 1990-talet som visar att unga mått dåligt, framförallt psykiskt. Så det går inte att skylla allt på sociala medier, till exempel, säger Kjell Nilsson, bildningsdirektör i Mariehamn.
Nu ska bildningsnämnden i staden göra skolanalyser, för att få information om hur varje skola ligger till.

- Under den senaste mandatperioden har Mariehamn haft speciallärare, studios i stadens skolor samt ändrat tiden som skoldagen börjar till klockan 09.00 för att hjälpa till med ungas välmående, berättar Kjell Nilsson.
Men utvecklingen i alla Nordens länder visar att ungas mentala hälsa inte blir bättre.
- Det känns som att ro över en insjö i motvind. Men det är ett arbete som kräver stor uthållighet och man får aldrig sluta arbeta med det, avslutar Nilsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »