Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 november, 2019 - 11:35Uppdaterad: tisdag, 19 november, 2019 - 13:46

Anton Nilsson slutar som Ålands specialmedarbetare

På måndag kommer Ålands nuvarande specialmedarbetare, Anton Nilsson, att börja på ett nytt jobb på EU-kommissionen. Detta innebär att han också kommer att sluta som Ålands specialmedarbetare i Europaparlamentet efter fyra år vid posten.

Anton Nilsson säger att jobbet som Ålands specialmedarbetare har varit väldigt roligt och lärorikt. Men att det är ett jobb som man inte kan utvecklas väldigt mycket mer inom, när man väl har vant sig vid systemet. Därför upplever han att det är dags för en ny utmaning.

Det nya jobbet på EU-kommissionen som Anton Nilsson påbörjar på måndag, är på direktoratet för havs- och fiskerifrågor. Där han främst kommer att arbeta med förhandlingarna kring fiskesubventioner i världshandelsorganisationen (WTO).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »