Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 februari, 2024 - 14:07Uppdaterad: torsdag, 29 februari, 2024 - 15:59

Ännu inga avtal för besättningen på Skarven

Just efter lunch på torsdagen hade det inte presenterats något nytt förslag på avtal för besättningen ombord på M/S Skarven. 

Vid midnatt tog Nordic Jetline, NJL, över driften efter rederiet Ansgar och i går, onsdag, hade ingen i besättningen skrivit på arbetsavtal med Nordic Jetline. 

– Det är ingen dramatik i det här, besättningen har kommit över som gamla anställda, så de har avtal som är undertecknade. Det är en annan arbetsgivare som tagit över avtalen eftersom det är överlåtelse av rörelse, säger Oskar Berndtsson, direktör på Nordic Jetline. 

Men besättningen har fått förslag på avtal med NJL som ingen har skrivit under eftersom det fanns oklarheter i avtalstexten, sade Peter Juslin, befälhavare på M/S Skarven till Åland Radio i går. Enligt Oskar Berndtsson ska nya avtal läggas fram för besättningen. 

I går sade Berndtsson att muntliga avtal räcker lika bra som skriftliga, vilket inte är sant. Enligt sjöarbetsavtalslagen krävs skriftliga avtal. 

– Vi har i det här skedet tagit över de avtal som finns, säger Oskar Berndtsson. 

Enligt Finlands skeppsbefälsförbund har NJL lovat presentera nya avtalsförslag för besättningen. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »