Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 februari, 2024 - 13:43Uppdaterad: onsdag, 28 februari, 2024 - 17:29

I morgon tar NJL över Skarven – ingen i besättningen har skrivit på arbetsavtal

Ingen i M/S Skarvens besättning har skrivit på arbetsavtalen med Nordic Jetline som tar över driften på skärgårdsfärjan vid midnatt, enligt befälhavare Peter Juslin. 

– Vi kommer att köra även imorgon även om ingen ombord till dags dato skrivit under något avtal. Men det är ju inte hållbart i längden, säger Juslin. 
Efter drygt elva år i Ansgars regi övergår M/S Skarven till Nordic Jetline vid midnatt den 29 februari. 16 personer finns i besättningen, varav 14 stycken följer med till Nordic Jetline, där alltså ingen har skrivit under arbetsavtalen med den nya arbetsgivaren. 
– På de förslagsavtal vi fått finns det saker som vi inte skriver under på. Det fanns bland annat en punkt där det står att rederiets “husregler” ska gälla men vi vet inte riktigt vad det är. Vi har fått en bilaga med reglerna som jag läst igenom och det finns saker där som vi inte tycker är rätt, säger Peter Juslin. 

Sjöfartsbranschens fackförbund sköter nu förhandlingarna med Nordic Jetline.  

Här kommenterar Nordic Jetlines vd Oskar Berndtsson

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »