Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 september, 2018 - 05:46Uppdaterad: tisdag, 4 september, 2018 - 11:27
  • Bert Häggblom, Obunden samling. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

”Ändra lagen för visstidsanställda och vikarier”

Ändra lagen så att en landskapsanställd tjänsteman som innehaft sin tjänst mer än ett års tid ska få ordinarie tjänst. Det kräver Obunden samling med Bert Häggblom som förste undertecknare i en lagmotion.

Han pekar ut ÅHS som använder sig av långa vikariat och visstidsanställningar och vill att bristen i lagstiftningen bör rättas till omgående.

- När det är vikariat år efter år och det fortsätter ska de anses som permanent anställda eftersom det kan ses att behovet av tjänsten är permanent, säger Bert Häggblom.

ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson svarade att ÅHS styrelse hela tiden ser på hur man kan förvandla tillfälliga till fasta tjänster.

- Man kan överväga om de så kallade åretrunt-semestervikarierna är ett fortlöpande behov som kan motivera till en fast anställning. Men vi kan och ska inte gå in för att utöka den ordinarie styrkan för att lappa ihop sjukfrånvaro och moderskapsledigheter, sade Annette Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »