Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 oktober, 2020 - 06:23Uppdaterad: torsdag, 29 oktober, 2020 - 13:18
  • Amorella bogseras in i hamn i Åbo efter några veckor i docka i Nådendal. Skärmdump från Åbo hamns webbkamera.

Amorellas grundstötning - "sannolikt tekniskt fel"

Reparationen av Amorella är klar och nu meddelar Viking Line att grundstötningen kanske inte orsakades av ett mänskligt misstag i alla fall.

Det rapporterar Åbo underrättelser.

–Enligt de indikationer vi har fått verkar det som om man kan utesluta ett mänskligt misstag, det är något annat som ligger bakom. Men jag kan inte gå in på några detaljer, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström till tidningen.

Reparationen gick planenligt och rederiets tekniska direktör Ulf Hagström beskriver skadorna som hanterbara.

–Stålet i bottnen var deformerat och det hade kommit in omkring 1 000 kubikmeter vatten i en av de vattentäta sektionerna. Mest var det elanordningarna som tagit skada, säger han.

Olycksutredningscentralen fortsätter utreda olycksorsaken, som Ålands radio tidigare rapporterat hålls sjöförklaringen den 18 november i Ålands tingsrätt.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »