Publicerad: lördag, 14 september, 2019 - 14:17Uppdaterad: måndag, 16 september, 2019 - 11:01
  • Ambulans var snabbt på plats efter olyckan

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. 
Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.

En olycka har inträffat på Vessingsboda. En bil ville köra om en bil och kör på innersidan, upp på vallen och får sladd. Bilen framför åker upp på två hjul, tappar kontrollen på bilen och åker in i räcket på långsidan av kurvan.

Chauffören i bilen förlorade medvetandet men återfick det när sjukhuspersonal var på plats.

- Det var många bogseringar och andra mindre olyckor som inträffade under dagens Åm-tävlingar och det kan bero på att banan var mer blöt än normalt. Det har regnat och det har tidigare körts på torra banor. Det gör att man inte är van vid underlaget, förklarar tävlingsledaren som inte vill vara med på band och vara anonym.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »