Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 februari, 2022 - 22:04Uppdaterad: tisdag, 22 februari, 2022 - 22:04
  • Stephan Toivonen vill ha en klimatdebatt i lagtinget. Foto Malin Lundberg ÅRTV

(ÅLD) vill ha mer debatt om klimatet

Stephan Toivonen, partiordförande i Åländsk demokrati vill lyfta upp klimatfrågorna mer i lagtinget under den återstående tiden av mandatperioden.

Det säger han i Ålands radios partiledarintervju. Hans parti är klimatskeptiker och Stephan Toivonen hoppas få möjlighet att ta debatten ordentligt.

- Den dyker upp på lite olika sätt och är lite svår att nå, men det är en sak som jag hoppas kommer mer, säger han

Hållbarhetsrådets nya planer är ett sätt för partiet att belysa frågan. Klimatfrågan blir också en fråga för nästa valrörelse tror Stephan Toivonen. Flyktingfrågorna, som var orsaken till att partiet bildades, har fått stå tillbaka.

- Jag såg från början att vi inte skulle fokusera på en fråga utan även andra som vi har en annan syn på. Klimatfrågan är en sådan, säger han.

Stephan Toivonen upplever att många är tveksamma till hur klimatfrågan behandlas. Han ser inte heller att han fått gehör för sina åsikter i lagtinget.

- Man får försöka ta debatten när möjligheten finns, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »